sâmbătă, 3 septembrie 2011

ultimul mitocan (ce-şi doresc blondele)

m-ai invitat în oraş la cafea ai venit c-un aer macho şi nişte ochelari fermecători de soare aveai un ceas scump asortat cu o maşină ieftină plus extra-fiţe în capul uşor grizonat te credeai irezistibil normal ca o cola zero din reclamele tv am cerut apă plată cu lămâie şi gheaţă era caldură mare monşer & simţeam cum ţi se scurge privirea în decolteul meu periculos de adânc mi-am aranjat grijulie bluza sperând ca asta să-ţi atragă atenţia dar vax tu continuai să-mi vorbeşti de undeva dincolo de nori despre nişte chestiuni complicate de viaţă cu gesturile unui toreador de carton din benzile desenate ştiu nu contau diferenţele dintre noi nici măcar vârsta nu era o problemă doar IQ-ul tău nu puteai înţelege nici mort de ce o femeie blondă ca mine ar vrea soţ şi copii când poate avea un bărbat ca tine pentru o lună sau două am zâmbit condescendent ca şi cum m-aş fi considerat flatată de atenţia unui gigolo nu peste mult timp expirat ce va rămâne pe veci în analele unor drame mai mult sau mai puţin literare desigur iubirea e doar o metaforă de care te eliberezi ca şi cum ai da jos o pereche de pantaloni demodaţi domnule nu-mi va fi dor de pula dumitale nici dacă e precisă ca un ceas elveţian atunci când ne futem eu vreau garanţie că n-ar intra nici o secundă într-alta

14 comentarii:

  1. Si ai dreptate ! e cea mai normala si naturala pretentie din partea unei femei. Fidelitatea nu are pret si nimic nu merge fara ea într-un cuplu.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu cred ca sunt multi barbati de aceeasi parere cu tine, deci, cum spuneam tu esti exceptia care...:P

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am înteles niciodata de ce trebuie cautat altundeva ce ai deja acasa. Cu atat mai mult ca dupa un timp, cunosti persoana, te cunoste, si intelegerea asta, chiar în pat, nu o poti gasi într-o aventura. Cre ca e o problema de "tablou de vanatoare"...

    RăspundețiȘtergere
  4. carol, tu incerci acum sa ma "seduci":P?

    RăspundețiȘtergere
  5. eu ? nici vorba de asa ceva. Imi dau parerea. Imi pare rau ca am dat impresia asta, care e cel putin foarte deplasata. Scuza-ma.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nici o clipa nu mi-as permite o asemenea lipsa de respect în fata ta.

    RăspundețiȘtergere
  7. carol, relax, am glumit si eu:) p.s. mi se pare mie ca incerci sa "pozezi" in barbatul perfect;)

    RăspundețiȘtergere
  8. nici aici nu ai nimerito ! Nu sunt perfect, departe chiar. Dar stiu care sunt limitele pe care un barbat trebuie sa le aiba. Si nu vreau sa le depasesc. Din respect pentru mine in primul rand. Ca sa pot sa ma uit in oglinda fara sa-mi fie rusine de ce vad in fiecare dimineata. Dupa parerea mea, oamenii, barbati si femei, se impart in doua categorii : oamenii si mamiferele reproductoare. Am ales sa fiu om. Si sa ma respect si sa respect femeile. Stii ce le zic in general "barbatilor" care vorbesc urât de femei ? Nu cred, dar am sa(ti spun. Asta : "baieti, cand o sa scoateti un pepena galben prin gaura curului fara sa muriti, o sa fiti egali cu femeile, care scot un copil printr-o gaura care nu e cu mult mai mare." In general tac dupa asta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Textul e placut, cu ironie bine unsa, dar prea e pe linie feminista si in loc de "ce-si doresc..." pare sa fie uneori "cum gandesc blondele". Cat despre pulahelvetica inutila pe cat de intangibila si de imposibila.

    RăspundețiȘtergere
  10. carol, ok, ai o imaginatie "debordanta" si ma dau batuta in ce te priveste, insa doar momentan:P.s. chestia cu "perfectiunea" era, evident, o gluma;)

    RăspundețiȘtergere
  11. mauricia, ma bucur ca-ti place ironia textuala, cat despre "feminism", deh, am si eu "defectele" mele:P.s. legat de final, nu tot ceea ce e logic este si real si viceversa, vb lui hegel:))

    RăspundețiȘtergere
  12. Ah ! Nu stiai ca al doilea nume al meu e Parfait ?Nu o zic ca sunt modest... LOL

    RăspundețiȘtergere
  13. asta imi aduce aminte de o inghetata buna de pe vremuri:P

    RăspundețiȘtergere
  14. si inca ce buna era... ai dreptate. nu m-am gandit niciodata la comparatia asta. Cineva care e ca o inghetata. Rece dar la caldura se topeste in gura si e dulce. Dupa aia trebuie ales parfumul...

    RăspundețiȘtergere